Sidor

1 maj 2014

Mitt tal till våren som jag höll igår på Högliden!!

Vilket engagemang medlemmarna i Höglidens kyrka har!!
Härligt firande för alla generationer igår ikväll; och jag menar verkligen alla generationer!
Man kunde köra lådbils brandbilar; en av Idoldeltagarna uppträdde senare på kvällen och fantastiskt vacker musik av fyra damer och självklart brasor; både barnbrasa tidigt och en sen större brasa vid klockan 21:00; och mycket mycket mera!

Här är mitt tal som jag höll till våren igår kväll:

Kära Hudiksvalls bor, och gäster från när och fjärran. Och speciellt välkomna alla barn! Jag har en liten uppgift för er barn som ni kan fundera på under mitt tal.  Jag tänkte nämligen avsluta med att läsa högt ur en bok som heter ” Vår i Bullerbyn” och då kan ju ni fundera vem som har skrivit den boken och berätta det för oss allihopa i slutet av mitt lilla tal.

 

Min mamma hette Valborg.  Men När jag var liten då tyckte jag det var lite rörigt med hennes namnsdag, som är imorron den 1 maj!

Först så  firade vi mamma på ”Valborg ” som var sista april och så flaggade alla för mamma den sista april….eller vem flaggade för ? Jo för kronprinsen som fyllde år… eller var det inte för mamma ??  Och nästa dag så hissade man flaggan igen och då var det ju mammas namnsdag , så det var ju rätt att hissa flaggan!!  Fast fröken på skolan sa att man firade alla som jobbade den 1 maj; men i min världs Så  hissade alla flaggan för mamma i två dagar; det tyckte jag om J

 

Men det fanns ju en till Valborg; och hon var en missionär från England som på 700 talet efter Kristus skickades till Tyskland för att sprida kristendomen. Hon helgonförklarades 200  år efter sin död och begravdes på 1 Maj.  Tänk om den Valborg att anat att hennes namn flera tusen år senare skulle firas med eldar,sång,tal och fyrverkerier!

 

För mej är valborgsmässoafton – förväntans tider

Var har vi förväntningar just nu ? Den här dagen ? Vad är det just du tänker på när du står ?

Fundera, reflektera några sekunder själv....... 


Det här tänker jag på :

·  liljekonvaljer och syrener som snart skall blomma och dofta så gott !! blommor – om  jag åker till mamma och pappas gravar i helgen, vågar jag plantera blommor då , eller kommer det någon frostnatt så dom fryser

·                                      Frost – is – har verkligen all is försvunnit från alla vikar uppe vid Dellen, redan nu ? Det är ju otroligt tidigt i såna fall

·       Dellen – Norrbobyn min by, oh – vad roligt att det är två unga tjejer som jag känner som tar studenten i sommar ; studenten är också  förväntningar tid;

·       Dellen; suck jag måste skrapa båten ; och när skall den läggas i ?

·       Och stugan vid Dellen – vi måste ju kratta; det är bråttom nu innan det börjar växa!!

·       Imorron är det Maj månad – då är det EP val. Nynazisterna hängde upp en flagga på Glysis för några veckor sen ;Nynazister – Hitler ? Men, vad gjorde Hitler ? Eftersom så få röstar i EP –valet i maj; hur stora kommer nynazisterna att bli i EU efter det?

 

· Alla människor har samma värde! Pär Johansson i Glada Hudik teatern säger det varje ggn jag träffar honom; det gör mej lycklig och glad!!!

 

Jag är stolt och glad att bo i en kommun som har ett stort hjärta – Glada Hudik andan!! Jag blir glad varje gång jag möter gamla och nya hudikbor som visar att det finns en plats för alla i vårt samhälle. Som bryr sig om sina medmänniskor, oavsett hur vi ser ut eller var vi kommer ifrån. Jag tänker göra mitt bästa för att sprida Glada Hudik Andan där jag står och går.  Vi måste alla bidra till att skapa ett samhälle där alla respekteras och får en chans på sina egna villkor"

 

Kom ihåg att vi bor i kommunen med stort Hjärta !!!

 

 

Vår i Bullerbyn!!  Får jag höra alla barn; vad heter hon som skrivit boken???

 

 Astrid Lindgren

 

Nu föreslår jag att vi utbringar ett fyrfaldigt leve för ”i alla bemärkelser” ljusare tider, för våren och för Hudiksvall !!

De leve! Hipp hipp, hurra, hurra, hurra, hurra!

 

Glad vår och

Tack för mig!


Sen läste jag högt två sidor ur "Barna i Bullerbyn. 


 Madde på informationsavdelningen hjälpte mej att plocka ihop nästan 300 knappar med texten " Jag älskar glada hudik"; hälften sitter idag på några av deltagarna från igår :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar