Sidor

21 maj 2014

Hiab investerar närmare 20 miljoner kr på att förstärka sitt produktutvecklings-o testcenter i Hudiksvall!!!

Idag är det exakt ett år sedan Ericsson meddelade att man skulle stänga ner sin fabrik i Hudiksvall. Den dagen var nog den sämsta dagen jag hittills upplevt som kommunstyrelsens ordförande.  

Att då idag - den 21 maj 2014 - får vara med på en presskonferens där Hiab meddelar att just i Hudiksvall satsar företaget nästan 20 mijoner på att utöka den spetskompetens man har för att inom tillämpad forskning för att ytterliggare bredda och fördjupa Hiabs förmåga att utveckla och testa framtida teknik, material och koncept samt komponenter och produkter.; då blir jag så lycklig!!


Här är från höger: Lotta Clausen kommunikationschef Hiab, Gert Larsson vice VD Hiab Product och Stefan Onkenhout produktutvecklingschef, Hiab Loader Cranes.  Stefan är stationerad i Hudiksvall och ansvarig för den nya satsningen. 

För i det Framtidspaket som vi har jobbat med sedan ett år tillbaka med bla Region Gävleborg, Länsstyrelsen, Arbetsförmedlingen, facken och Fiber Optic Valley, där siktar vi just mot forskning och utveckling inom dom områden där vi är starka i Hudiksvall; hydralik och fiber. 

En viktig satsning som företagen inom hydraliken i Hudiksvall gjort är Hydraliklustret - se hemsida http://hudiksvallshydraulikkluster.se.  

Idag glädjer vi oss åt denna positiva nyhet och hoppas att forskningen och utvecklingen skall föra oss framåt så de som igår fick sina besked om uppsägningar får möjlighet till nya anställningar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar