Sidor

31 mars 2015

Besök på Njutångers förskola hos Annika Bodell med kollegor !!

I måndags - den 16 mars - var jag på verksamhetsbesök på Njutångers förskola.  

Kommunal i Hudiksvall bjöd in samtliga partier i kommunen för att vi skulle få träffa barnskötarna som ville diskutera situationen gällande den lagstiftning som numera gäller angående de utbildningskrav som lagstiftaren ställer på de som är anställda på våra förskolor.  

Under den kvällen bjöd Annika Bodell in oss politiker att besöka den förskola hon jobbar på; nämligen Njutångers.


Förskolan ligger i de södra kommundelarna, ca 15 km söder om centrala Hudik.  Otroligt vacker utemiljö; vilken idyll !!!  Inomhus är det lite sämre...När antalet barn har ökat, har en modul satts på plats, samt att en fjärde avdelning har öppnats under de senaste åren bortanför grundskoleverksamheten; det blir inte bra med tanke på att de fyra avdelningarna som finns i samma byggnad, har stor möjlighet till samarbete; men det är för långt för små barn och engagerad personal. 

Ytterliggare ett dilemma för föskolan är att de just nu saknas förskolechef; om jag förstod rätt så har de i princip bytt chef varje år de senaste 10 åren.  En fråga till mej själv som politiker är varför stannar inte våra rektorer kvar på sina förskolor/skolor?  Det är alldeles för stor omsättning i just den gruppen.  

Arbetsmiljö var ett annat problem, som just den dagen fick början på en lösning!!! Ventilationen i det stora lekrummet fungerade inte för mer än några personer.  Men just den dagen jag var där; kom det personer från tekniska förvaltningen och började titta på det problemet.

Antalet barn i barngrupperna är även det en fråga jag fick med mej tillbaka i mitt politiska förtroende; hur många barn i grupperna klarar personalen för att den kvalitén vi alla önskar skall infrias?

Jag har under åren varit på besök på flera förskolor.  Det är alltid unika saker för just den förskolan. Jag tycker det är jätteviktigt med verksamhetsbesök både på förskolor, skolor, äldreboende, hemtjänst , ja i princip på alla våra verksamheter i kommunen.

Som avslutning vill jag säga - VILKA HJÄLTAR PERSONALEN PÅ FÖRSKOLAN ÄR !!!!
Vilket fantastiskt arbete med att se alla barn; vilken kvalité barnen får, som sedan ger bästa förutsättningar vidare på grundskolan!!

Själv blev det ett liten liten tår i ögat, när jag hittade en flicka som kände sej lite ensam och till slut bestämde vi att vi läser en bok!! Hon får välja och hon väljer min uppväxts viktigaste bok - " Sagan om den lilla gumman" av Elsa Beskow. Den boken har en plats i mitt hjärta som den viktigaste boken under min uppväxt!!  Engagemanget från min mamma fast hon var så ung när jag föddes - att läsa högt ur böcker var viktigt!! Och varenda kväll...samma bok....jag fick önska....alltid "Sagan om den lilla-lilla gumman"...och slutet blev självklart att katten kom tillbaka till slut :)


Så till Annika och alla kollegor - Tack för att jag fick en inblick i er vardag !! Att ni bjöd in mej att vara en del av er vardag!!

1 kommentar:

  1. Now everybody conscious of} the Roulette wheel, however this is only a tiny part of of} the desk itself. In Roulette, chips are used to mark your wager on the desk. 1xbet korean While you'll be able to|you presumably can} wager on a person quantity for a higher payout, the chances of successful are much smaller. So, this is where relaxation of|the remainder of} the information to the Roulette desk comes in in}. The diagram indicates the Roulette rules payout for single chip bets and the various mixtures out there to you.

    SvaraRadera