Sidor

16 juni 2014

Fantastiska Hudik Cup - Sveriges största helgturnering i fotboll - på gräs!!!


Hudik Cup i fotboll har alltid imponerat på mej.  Under helgens tävlingar fick jag och kommunalrådskollegorna möjlighet att följa Matz Ståby som lett arbetet med turneringen under 36 år. 


Över 4000 spelare spelade fotboll helgen som varit. En fantastisk ideell organisation har manövretat hela detta arbete sedan i fredagskväll, när invigningen skedde.  Bla finns det egen "Hudik cup busslinje" som var 15:e minut cirkulerar runt hela Hudik och alla planer.  

Vi fick besöka Bromangymnasiet mitt under lunchen; svettigt, skrattande, snackande och härlgt sorl mötte oss i korridoren på väg in till lunchen.  Där skulle 4000 luncher serveras!!


En av planerna vi besökte var Björkbergs gräsplaner.  Där försökte tidigare och kanske även nuverande fotbollsproffset och även nu numera kommunalrådet Kåge Wallner att lira lite boll med en av de yngre deltagarna på Cupen medans vi övriga bara pratade och pratade och pratade....


Efter mötet med Matz fortsatte jag privat att titta på barnens kusiner som spelade i 11 års grupperna för Team Hudik och Högs SK.

Här är Anna med sina kompisar på Team Hudiks härliga arena i södra Hudik.  De gick ända till semifinal; som dom förlorade.


Pontus spelade sina matcher på Ullsäters gränsplaner. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar