Sidor

25 juni 2014

Respektlös insändare .....som får svar på tal omgående!

Tidigare kommunstyrelse ordförande i Hudiksvalls kommun - Sven-Åke Thoresen - har återigen skrivit en insändare som vi fick möjlighet att svara på omedelbart; och det gjorde vi!!

Valrörelsen är i full gång!!!

Först SÅ insändare; under den vårt svar.

Kartelllens misslyckande
Den borgerliga alliansen i Hudiksvall kan nu lägga ytterligare ett misslyckande till sin "regeringstid", nämligen sjukskrivningstalen.
Under förra mandatperioden när nuvarande  allians var i opposition, då skulle det minsann anställas folk i skolan, bli fler händer i vård och etc.Det blev tvärtom, uppsägningar och ökad press, ökande sjukskrivningar och fler långtidssjuka.
Hudiksvall skulle också bli bland de 20 bästa i Svenskt Näringslivs ranking, det blev tvärtom, ett katastrofalt och historiskt ras i Rankingen.
De borgerliga har också spruckigt på Turismfrågan där Ks ordförande driver en helt egen linje mot andra i alliansen.Man sprack också på Gymnasieförbundsfrågan, oavsett vad man tycker om den så är det anmärkningsvärt att den majoritet som styr kommunen inte är överrens om en så viktig och principiell fråga.
Folkets Hus Hudiksvall är ett annat misslyckande, där inget riktigt kommit igång, för att inte tala om byggandet på Kattvikskajen.
Vi måste få en ordentlig styrning i vår kommun speciellt med tanke på nödvändigheten av att lösa de svårigheter vi står inför när det gäller varsel och arbetslöshet , en svag ledning i dessa viktiga frågor gynnar annars partier som främlingsfientliga extremhögerpartiet Sverige demokraterna , vilka fiskar i missnöjets grumligare vatten, vi behöver alltså en kommunledning som kan skapa utveckling  och framtidstro i vår kommun , något som sittande majoritet nu bevisat under fyra år att man inte klarar av.
Hudiksvall förtjänar en bättre ledning.

Vänliga hälsningar Sven-Åke Thoresen (s) Iggesund

Kommunalrådens svar: 

Sven-Åke Thoresen försöker åter i en insändare att misskreditera nuvarande politiska majoritet med svepande formuleringar utan belägg.

När det gäller sjuktalen var det under föregående år en oroande ökning i hela vårt län, oberoende vilken majoritet som styr i kommunerna. Sedan en tid pågår ett omfattande arbete med analyser och åtgärdsförslag.Siffrorna för i år har hittills förbättrats något. Vi kan tillägga att sjuktalen även under föregående mandatperiod pendlade mellan samma storheter som nu.

När det gäller företagsklimatet i kommunen kastar hansten i glashus så det klirrar riktigt högljutt. Under hans tid harvade Hudiksvall i gärdsgårdserien med placeringar runt 240-250 i svenskt näringslivs ranking. För ett år sedan våren 2013 konstaterade samma organisation att Hudiksvall hade länets bästa företagsklimat med placering 113 bland landets kommuner. Trots att Hudiksvall i årets ranking har en lägre ranking har vi fortfarande en klart bättre placering än under hans år. Och arbetet går vidare med sikte på topp 20!

Gällande turismfrågan hade det varit klädsamt om Thoresen läst på; en enig kommunstyrelse ställde sig bakom satsningen på Destination Glada Hudik.  Självklart är det företagen som vet bäst hur en satsning på besöksnäringen skall ske.

Thoresens retorik går ofta ut på att använda egna benämningar där det finns vedertagna begrepp. Vi i nuvarande majoritet har valt att kalla oss”majoritetspartier” för att betona att såväl alliansen som miljöpartiet ingår. Likafullt älskar han att ideligen använda ”borgerliga alliansen” som tillmäle trots att detinte är korrekt. Folkets Hus ersattes för flera år sedan av Kulturhuset, eftersom tidigare Folkets Hus gick i konkurs. Men Thoresen vidhåller sitt ”Folkets Hus”. Vi tycker det är fråga om bristande respekt från hans sida.

Frågan är om Thoresen är rätt person att döma om vi lyckats bättre eller sämre under våra tre och ett halvt år jämfört med hans 13 år. Vi tycker att väljarna i valet i september kan få avgöra frågan.

 

Kåge Wallner(Mp)Caroline Schmidt©Jonas Holm (M)

KommunalrådKommunalrådKommunalråd

 

 

1 kommentar:

  1. Jensen, Njutånger9 augusti 2014 kl. 11:36

    Mycket bra svar ni har komponerat ihop för att belysa Thoresens "dravel"

    SvaraRadera