Sidor

22 april 2014

Bli först i att gissa rätt ; i två tävlingar!! Vinn en fika!!!!


En stor kärlek som följt mej genom hela mitt liv; är mina cyklar!!!!
Dessutom ger det mej en stor frihetskänsla att veta att min cykel tar mej dit jag vill....nästan!!!

Att växa upp i Norrbobyn och inse att det är i Delsbo det händer; då blir cykeln en kär vän. Till Delsbo är det ca. 8 km och det cyklar man fort, om det behövs. ( Känns som jag levde på stenåldern när jag skriver detta om cykeln; mina curlade ungar har alltid fått skjuts till Delsbo :))

Att kunna cykla till dom skolor jag gått under min uppväxt har oxå det varit en stor frihetkänsla.

Att bo på Söder i Stockholm och jobba i Solna; att inse att det där pendeltåget skulle ta samma tid som att cykla och samtidigt en söndagmorron cykla ensam genom hela Stockholm; det är magiskt!!

Att bo i Nacka och jobba i Gamla Stan och inse att det finns 18 km cykelbana från dörr till dörr; som tar exakt lika lång tld som Saltsjöbanan; då är valet enkelt!

Att låta tre söner cykla på cykelbanor hela uppväxten i Nacka; utan att träffa på bilar; har varit fantastiskt!

Att bli återvändare till Hudiksvall och inse att ungarna inte ens kan cykla fyra kvarter ner till centrum i Hudik och det inte finns en enda cykelbana; då blir man less.....

När man sedan hamnar i ett politiskt sammanhang och inser att vi är flera som tycker samma sak; nämligen att det är klart att kommunen skall knytas ihop med cykelbanor; då blir man glad!!!

Snart är cykelplanen här och pengar finns i investeringsplanen; då blir man glad!!

För cykling innebär inte bara kärlek, utan även en frihetskänsla och samtidigt spara miljön och dessutom få motionen helt gratis; det är helt fantastiskt!!

Så nu till tävlingarna: 

Tävling 1: Vad saknas i bilden  ?

Tävling 2: Vem kommer snabbast av oss två ha hittat det som saknas på bilden?

Vinsten till den som har rätt på båda frågorna vinner en fika!!!  Börja gissa nu...

Vill bara snabbt visa bilden som är upphovet tlll blogginlägg:


Efter 12 timmar på kommunhuset idag, öppnar jag stora garageporten och vem står där på en cykeln??? Min kollega sen tre år, som alltid befunnit sej i bilen, i hissen på väg från garaget; på väg mellan Coloroma och sitt hus utanför Hudik; sitter på en cykeln!!!!???!?!?!  Han har nämligen flyttat in till centrum i Hudik och nu börjar ett nytt liv !!!  Välkommen Jonas Holm till cykelns förlovade land!!!

1 kommentar: