Sidor

20 april 2014

Ekologisk och svensk honung...och hur vet man vart bina flyger :)

Jag gör mina tappra försök att äta mat som är så naturlig som möjlig, dvs så lite tillsatser som möjligt, samt att maten även skall tillverkas/produceras så nära mej som möjligt.  Men det är inte lätt må jag säga; och idag när jag varit förkyld i några dagar och dykt lite extra ner i honungslådan hemma, så blev uppgiften mej nästan övermäktig :

Vad är ekologisk honung och vart är den tillverkad? Se på bilden nedan; vad tror ni ? 

Den till vänster känner jag mej trygg med; den är från Gunilla Olssons biodling i Lindefallet här i kommunen.  

Den till höger har köpt på affären och jag trodde faktiskt den var från Sverige för loggan på den är ju densamma som den till vänster...?!?!? Eller ?!?!?  Den är förvillande lik och där står " Svensk honungsförädling"; men honungen kommer från EG och icke EG-honung.  Så jag får skylla mej själv, jag läste inte allt det finstilta.

Men skall det vara så svårt att äta mat som är naturlig och inte har fraktats över hela världen ?

Jag fortsätter min jakt på den maten och återkommer i ämnet; samt att jag skall ta med mej läsglasögonen överallt :)

Fortsatt trevlig påskhelg!!

Hittade ytterliggare en kommualt tillverkad honung som även är KRAV märkt; nämligen Trogsta Honung som John Bergström tillverkar. Just denna är perfet när man är lite förkyld; den är smaksatt med ingefära!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar