Sidor

17 april 2014

Tre kommunalråd och en elbil :)

Förbrukningen av fossila bränslen måste ner; men hur? Ja, ett sätt kan vara att skaffa en elbil! Räckvidden för de flesta elbilar är ca. 15 mil.  Till Hudiksvalls kommun har inköpts två stycken.  Kommunens energirådgivare Johan Ringmar driver frågan om elbilar och laddningsstolpar.  Idag finns dessvärre ingen allmän laddningstolpe i Hudiksvalls Kommun, men Johan jobbar på den frågan.

På wikipedia http://sv.wikipedia.org/wiki/Elbil, kan ni läsa allmän information om just elbilar.  Även på länken http://www.elbilsverige.se, finns bra information.

Igår när kollegorna och jag hade "Medborgardialog " i Delsbo använde vi för första gången elbilen.  Måste säga att allt känns precis om en bensin el dieselbil; förutom starten ....det hörs inte...frågan hela tiden från kollegorna när jag startade bilen i garaget " men schmidt, du måste vrida om nyckeln och starta :)"

Kåge Wallner och Jonas Holm efter ankomst till Delsbo.

På hemvägen var det lite oroligt...batteriet gick snabbt ner i laddningen...Jonas familj skulle bjuda honom på födelsedagsmiddag...så i Näsviken gestikulerades det våldsamt i framsätet.Men vi kom fram i tid!! 

Det blir flera resor med elbil!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar