Sidor

12 augusti 2014

Alfta Pall - familjeföretaget i 3:e generationen!!

Jag har fått förmånen att stå på 3:e plats på  Centerpartiets riksdagslista för länet.  

Min viktigaste fråga i målet med att nå riksdagen är " Jobb i hela vår land ".  Jag har lovat att målmedvetet och engagerat driva Gävlebogs och Sveriges viktigaste fråga - just jobb!!

Idag gick turen till Alfta och ett besök på företaget Alfta Pall.  Ägarna Karin Wiklund Boström och Conny Wiklund tog emot för ett samtal om företagandet och vårt vackra Hälsingland.
Bild: Karin Wiklund Boström och Conny Wiklund.

Det visade sej att Karin, Conny och jag gjort ungefär samma resa när det gällde att flytta ifrån vårt älskade landskap för att sen ges en möjlighet att återvända.

De driver idag ett företag med 10 anställda, som tillverkar bla skräddarsydda specialemballage, pallar, lådor.

Ett företag som är väldigt mån om sina anställda.  En friskvårdssatsning i samarbete med Alfta Quren där förebyggande friskvård är viktig. 

De fick möjlighet att ta över Karins familjeföretag Alfta Pall, som startades hemma i lagårn där Karins farföräldrar bodde. Farfar Helmer Stobby startade företaget 1965. 

Bild: lagårn där allt startade är idag en stor tillverkningsindustri

En stor investering gjordes för några år. Maskinen som inköptes har fått namnet "Helmer" efter farfar.

Bild: GunMarie Swessar, Hans Jonsson, Ingrid Olsson; samtliga Centerpartiet Ovanåker och Karin Boström Wiklund. 

Att få möjlighet att återvända till sitt älskade Hälsingland och bo i denna vackra miljö; där hem och arbete finns inom en stenkast; härligt och vilka vackra omgivningar !!

Bild: gårdarna där familjen bor till höger och bakom häcken ser ni hela produktions tillverkningen.

Ett stort tack för att ni tog emot oss; bjöd på gott fika, tack för färdkosten nektarin som behövdes när ingen lunch hanns med idag, tack även för den fina tröjan med härlig kvalite i kvinnomodell som jag inte skall sätta på mej förrän jag kör mitt första styrkepass; tack för dina motiverande ord Karin!!

Bild: sätts inte på förrän första styrkepasset körs; lördag förmiddag är jag bokad; rapport kommer :)


Avslutningsvis vill jag skriva lite kort vad Centerpartiet anser vara viktigt inför valet 2014.

Centerpartiet går till val på att fortsätta minska kostnaderna för jobbskaparna. Vi lovar att aldrig höja skatten på jobb. Vi vill att krånglet minskar. I vårt Sverige ska det bli tryggare att driva företag, enklare att finansiera sin nya affärsidé, och lättare att få sitt entreprenörskap att gro.

 

 

Jag skulle vilja lyfta upp fem saker som gäller just företagandet:

 


1.
Införa ett högkostnadsskydd för företagens sjuklöner så att kostnaderna för framför allt de små och medelstora jobbskaparna minskar.
2.
• Genomföra riktade sänkningar av arbetsgivaravgifterna som gynnar små företag och nyanställningar så att det blir billigare att skapa jobb.
3.
• Förbättra förutsättningarna för det personliga och direkta ägandet med lägre beskattning på delägarskap och investeringar i växande företag genom att reformera skattereglerna för fåmansbolagen och så kallade personaloptioner, samt förenkla generationsväxlingen i mindre företag.
4.
• Förenkla företagens vardag genom att införa ”en dörr in” för uppgiftslämning till staten, korta tiden för att starta företag, göra det billigare att starta aktiebolag, avskaffa revisionsplikten för fler företag och ställa krav på att alla länsstyrelser, myndigheter och kommuner sätter en tydlig tidsgräns för handläggningstider.
5.
• Öka tryggheten vid sjukdom, föräldraledighet och arbetslöshet så att alla de företagare som är med och betalar för välfärden också får rätt att använda den.

 

Så sammanfattningsvis; när nya jobb skapas, då lägger vi grunden för ett minskat utanförskap och det blir mer skatteintäkter som kan användas till det vi alla vill; våra äldre och skolgången till våra barn.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar