Sidor

1 augusti 2014

Passioner i mitt liv; bad och politik!!!


Makens släkt kommer från Vänersborg. Så en vecka varje år har vi till tillbringat på Sveriges framsida....eller är det baksida :)
Själv vill jag inte lämna kommungränsen på somrarna; det är ju då det händer hur mycket som helst och är så vackert!!! Men att visa sönerna en del av deras ursprung har känts viktigt.

Från början blev det makens faster Greta, som bjöd på sej själv och en egen liten lägenhet i sin hyresfastighet hon köpt, som vi fick bo i.  Fantastisk kvinna som blev en förebild för mej med sin självständighet och engagemang via FN där hon jobbat både under Biafra och Korea krigen.

Veckan på Västkusten finns kvar, även om inte faster Greta finns med oss längre. Traditionen med morrondopp kom in i mitt liv i och med västkustveckan.  Inget kaffe utan morrondopp!!! Så på hösten när vi kom hem till Hudik fortsatte maken och jag med morrondoppen i augusti. Hudiksvall är verkligen fantastisk med sitt havsbad bara någon kilometer utanför stadskärnan. Här tidig sommarmorronbild från Maln:
Det visade sej finnas tanter som även tyckte om bad, så under åren har det blivit en hel del morrondopp !!  Vattnet har visat sej vara ett element där jag känner mej så hemma, så det har blivit en passion.  Maken var snäll att inköpa snorkel o cyklop och introducera den sporten för mej; och en ny värld var upptäckt !!!  Så västkusten med snorkel, cyklop, morrondopp och makens släkt; det är en årlig tradition nu !!!
Tapprast i tantgänget, dvs hon som aldrig tackar nej när jag än ringer är Pållan. Så här såg det ut sista doppet innan vintern kom i höstas!  Nej, ni vill inte veta hur många grader det var. Notera frosten på bryggan, vilka galningar :)

Förutom Maln och västkusten är naturligtvis Dellen en av favoriterna; här Ora den där dagen när termometern förra veckan visade nästan 25 grader.


I kaffekorgen finns det alltid en extra kopp nerpackad. Alltid roligt att träffa människor på bryggan, få bjuda på en kopp, få samtala och lära känna en ny människa.  Detta hände häromdagen på Maln. Det pinsamma var att just den morgonen hade jag glömt extra kopp. Men samtalet, byta tidning med varandra, inse att vi hade kopplingar med varandra samt att lyssna av en person där frustrationen var stor att inte samhället lyckats klara fundamenten blev till en aha upplevelse för mej.... Det var precis därför jag tog steget att engagera mej politiskt.  


Så tack för samtalet!!  Notera artikeln i DN, brandbilar i Ht samt termometerns grader !!!

Så nu ...dax för en av årets sist dopp på baksidan eller var det framsidan av Sverige....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar