Sidor

6 augusti 2014

Människor i arbete är grunden för välfärd och utveckling

Under de snart fyra år jag haft förtroende som kommunstyrelsens ordförande i Hudiksvall, har en stor del av min tid ägnats åt situationen på arbetsmarknaden.
Det var även det som var min viktigaste valfråga inför 2010 års val.  Att under den här tiden ha fått så tuffa varsel som vår kommun har fått, har varit en extrem svår situation för väldigt många anställda samt deras familjer under de här åren.

Det har viktigt för mej att försöka träffa så många företagare som möjligt. Jag har aldrig under den här tiden tackat nej när ett företag hört av sej.  Inte heller har företagen tackat nej om jag hört av mej för att  träffa dem.

Vi har anordnat ett stort antal träffar med företag; i stora forum med drygt hundratalet företagare där vi bl a haft vd på Swedbank, Michael Wolf samt även träffar via vårt nystartade arbetet med landsbygdsutveckling.

Här en träff med företag i Delsbo via just landsbygdsutvecklings strategens arbete.

När de stora varslen kom på Hiab och Ericsson har det varit ett engagemang från alla parter som skall just finnas till vid sådana här situationer.  Jag hade kanske befarat att en del skulle arbeta enligt "stuprörsmodellen" dvs vi gör bara det som berör oss, men jag måste ge ett stort beröm till alla myndigheter, företag och organisationer, alla har kört enligt modellen som jag själv anser att vi alla bör jobba efter " hängrännemodellen"; dvs vem är vi till för och hur gör vi på bästa sätt tillsammans med alla andra aktörer. 

Det har funnits glädjeögonbli k som är viktiga att ta med sej; sådana är när Hexatronic tog över tillverkningen efter Ericsson. Ett annat är när Hiab sålde sin måleriverksamhet till ett lokalt nystartat företag.


Här en av ägarna Per Iversen från företaget IBE Spectrum, där 15 personer från början fick anställning, tillsammans med platschefen på Hiab Hudiksvall Tomas Blomberg.

Väldigt glad att vi här i kommunen fått ett nystartat kvinnligt affärsnätverk via Hudiksvalls Affärskvinnor. En sådant nätverk ger möjlighet att dela resurser, erfarenheter, och kunskaper.Här en bild när samtliga affärsnätverk för kvinnor som driver företag i vårt län.

Så vallöftet jag gav redan 2010 står fast - jag lovar att målmedvetet och engagerat driva frågan om ännu flera arbetstillfällen till Hudiksvall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar