Sidor

17 augusti 2014

Delsbo Chark tar emot landsbygdsministern!

För några veckor sen kom det ett mail från regeringsdepartementet; landsbygdsminister Eskil Erlandsson skulle besöka Hudik och de undrade vad jag hade för förslag på företagsbesök.  Det finns väldigt många fantastiska företag att visa upp inom den sektorn. Förslaget från mej blev Delsbo Slakteri och Delsbo Chark.  Jag tycker det är fantstiskt att vi har en kommun där vi har både slakteri och chark; företagare med höga ambitioner som envist bitit sig kvar, under den tid då allt skulle centraliseras.  Ju längre djuren behöver fraktas ju sämre mår de inför slakt.

Regeringskansliet bestämde att de bara hade tid med ett besök; så de sa - Vi vill gärna besöka Delsbo Chark!!

Delsbo Charktueri har följande affärsidé som jag tycker är härlig:

Vår affärsidé.

Tillverka charkvaror med hög kvalitet utav svensk köttråvara utan onödiga tillsatser 
Många undrar varför vi är så konsekvent vad det gäller svenska köttråvaror. 
Vi menar inte att utländskt kött behöver vara av sämre kvalitet. Vi vill värna om den svenska produktionen av sånt som vi kan producera själva i vårt avlånga land. Öppna landskap, arbetstillfällen och så korta transporter som möjligt är sånt vi tycker är viktigt.

Ägarna Svenne Camél och MIcke Bergqvist övertog ett konkursbo 1996 och har sedan dess jobbat målmedvetet för sitt företag.  Idag har de 10 anställda.

Vi fick börja med att alla sätta på oss kläder för bakterierisken.

Bild: Eskils Erlandsson till vänster och i grön centertröja med plastrock över är ordförande i Delsbo Centern Jan-Erik Jonsson.


Jag gillar allt som Delsbo Chark gör; men åren när barnen var små gjorde att det blev en och annan falukorv.  Affären som jag handlade på under dom åren tog till slut in Delsbo Chark, efter en del tjat från en mamma som tyckte att det var onödigt att jag alltid måste åka till Delsbo och affärerna där för att handla just falukorven från Delsbo Chark.  Men nu ni - nu finns den på den affären + alla andra produkter från Delsbo Chark...alspånsrök varmkorv, isterband, chorizio m.m.

Bild: landsbygdsministerr Eskils Erlandsson framför världens bästa falukorv!!


Just alspån är viktigt vid rökningen av produkter.  Många företag inom samma bransch använder andra sätt att få det att det skall smaka just rökt; inte bra.  Men här är det äkta vara!!

Bild: Magnus Svensson ordförande i Gävleborgs Centern, Bengt-Åke Nilsson ordförande i Centerpartiet HUdiksvall och Micke Bergqvist en av ägarna. 

Ägarna fortsätter att utveckla sin verksamhet.  Här i de gamla lokalerna håller de på att iordningsställa lokaler för utbildning och konferenser.  De har nämligen börjat få förfrågningar från jaktlag som vill lära sej om hur man kan göra sin egna produkter. 

Bild: Micke Bergqgvist och centerns Matilda Göransson.

Fantastiskt engagemang i sin verksamhet; det imponerar.  Kan berätta att det ställe som Centerpartiet Hudiksvall valt att förlägga sin valvaka - The Bell - en engelsk PUB - har i samarbete med Delsbo Chark tagit fram en korv med en speciell kryddning från den lokala ort som The Bells ägare kommer ifrån.  Detta istället för att produkten skall importeras från England. 

Bild: Svenne Camél ägare till Delsbo Chark, landsbygdsminister Eskils Erlandsson och Micke Bergqvist ägare till Delsbo Chark.

Sista bilden : snacka om äkta kärlek på Micke Bergqvists arm :)  Nästa gång du hittar Delsbo Chark i kylen; detta är loggan !!!


Stort tack för ett fantstiskt trevligt besök.  För mej var det tredje företagsbesöket på fyra dagar; fyra av fem nya jobb finns i företag med upp till 50 anställda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar