Sidor

28 april 2014

Hiabs måleri får nya ägare - 15 jobb blir kvar i Hudiksvall !!!!

Fantastiskt!! Hiab säljer sitt måleri till en privat intressent som kommer att erbjuda de anställda fortsatt anställning. 

Klipper in urklipp från den lokala tidningen - Hudiksvalls tidningen.
Klipper även in pressmeddelandet som gick ut på för någon timme sen. 

Det blir pressträff halvtre idag.  Jag är inbjudan och kommer att delta; rapporterar senare.

För nu - glädje!!

Lokala entreprenörer tar över Hiabs måleriavdelning. Anställda erbjuds behålla sina jobb.

Relaterat

Nu står det klart att krantillverkaren Hiab säljer sitt måleri vid fabriken i Hudiksvall. Nybildade IBE Spektrum AB tar över verksamheten redan 5 maj. Måleriets 15 anställda har erbjudits att följa med till den nya ägaren.

Hiab och IBE Spektrum kommer att teckna ett leverans- och samarbetsavtal och det nya bolaget fortsätter verksamheten i samma lokaler som hyrs av Hiab.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna meddela att vi kan bidra till en lösning som gör att vi kan behålla både arbetstillfällen och spetskompetens här i Hudiksvall, säger Hiabs fabrikschef Tomas Blomberg i ett pressmeddelande.

Bakom IBE Spektrum AB står bland andra Per Iversen och Jonatan Bunne.

– Detta förvärv ligger helt i linje med de ambitioner vi under några år arbetat med och vi ser fram emot att inom kort starta upp, säger vd Per Iversen.

Parterna har kommit överens om att inte avslöja de finansiella detaljerna i övertagandet. En presskonferens är planerad till 14.30 i eftermiddag.

Här kommer pressmeddelandet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pressmeddelande

 

CARGOTEC CORPORATION, PRESSMEDDELANDE, 25 APRIL 2014 KL 9.00 EEST

 

 

Hiab säljer sin måleriverksamhet i Hudiksvall till IBE Spectrum AB

 

Hiab, del av Cargotec, har tecknat en avsiktsförklaring om att sälja sin måleriverksamhet i Hudiksvall till IBE Spectrum. Överlåtelsen beräknas träda i kraft den 5 maj 2014. Antalet anställda vid den berörda måleriavdelningen är cirka 15 personer och de har erbjudits fortsatt anställning hos IBE Spectrum som fortsätter bedriva verksamheten i befintliga lokaler och hyra dessa av Hiab.  Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra de finansiella detaljerna i affären.

 

“Det känns fantastiskt roligt att kunna meddela att vi kan bidra till en lösning som gör att vi kan behålla både arbetstillfällen och spetskompetens här i Hudiksvall. Vi har kommit fram till att en extern lösning är det bästa alternativet för att utveckla den här verksamheten på lång sikt. Samtidigt uppfyller IBE Spectrum de högra krav vi ställer på våra leverantörer och därför avser vi att teckna ett leverans- och samarbetsavtal”, säger Tomas Blomberg, fabrikschef for Hiab i Hudiksvall.

 

IBE Spectrum AB är ett nybildat familjeföretag sprunget ur en entreprenörsfamilj med gamla anor. Bröderna Skog i Venås, nordväst om Delsbo, hade åkeri, kraftverk, småhustillverkning mm fram till 1960-talet. I Lars Skogs barnbarn lever entreprenörsandan vidare, och bröderna Iversen och Bunne har sedan några år tillbaka haft en gemensam verksamhet i Venås Kraftinovation. Familjen har en bred samlad kompetens och har i samtalen med Hiab vunnit fabriksledningens förtroende. För Hiab har det varit viktigt att hitta en köpare med rätt kompetens och med intentionen att långsiktigt driva måleriverksamheten i Hudiksvall vidare.

 

-
Detta förvärv ligger helt i linje med de ambitioner vi under några år arbetat med och vi ser fram emot att inom kort starta upp säger Per Iversen, vd på IBE Spectrum. Vi vill utveckla måleriet vidare så att kunderna upplever oss som lyhörda, pålitliga och med en stark utvecklingskraft.

 

Som meddelades i februari, omstrukturerar Hiab sin verksamhet i Hudiksvall. Fokus vid enheten kommer att skifta från tillverkning och utveckling till enbart utveckling och testning av nya produkter samt support för eftermarknad och reservdelar. Enligt planen kommermonteringsverksamheten i Hudiksvall upphöra successivtfram till första kvartalet 2015. Förhandlingarna med arbetstagarrepresentanterna pågår.

 

Hiab och IBE Spectrum AB inbjuder till en presskonferens för media måndag, den 28 april, klockan 14:30. Denna kommer att äga rum i Parkhyddan, Köpmanberget i Hudiksvall. 

 

För mer information, kontakta:

Tomas Blomberg, fabrikchef, Hiab Hudiksvall, tel. +46 65 09 17 55, e-post: tomas.blomberg@cargotec.com

Lotta Clausen, kommunikationschef, Hiab, tel. +46 372 37 81 38, e-post: lotta.clausen@cargotec.com

Per Iversen, VD, IBE Specrtum AB, tel. +46 70 191 55 43, e-post:

per.iversen@ibespectrum.se

Jonatan Bunne, styrelseledamot+46 70 611 93 63, IBE Spectrum AB, tel, +e-post:

jonatan.bunne@ibespectrum.se

 

 

Hiab är världsledande leverantör av vägburna lasthanteringslösningar. Kundnöjdhet är vår högsta prioritet. Hiab har cirka 2 800 medarbetare, vilka världen runt arbetar för att leverera produkter och tjänster av högsta kvalitet som kan uppfylla våra kunders behov. Vårt produktsortiment omfattar HIAB lastkranar, JONSERED skogs- och återvinningskranar, LOGLIFT skogskranar, MOFFETT påhängstruckar och MULTILIFT lastväxlare liksom DEL, WALTCO och ZEPRO bakgavellyftar. www.hiab.com

Hiab är en del av Cargotec. Cargotecs försäljning uppgick till sammanlagt 3,2 miljarder euro år 2013 och företaget sysselsätter cirka 11 000 personer. Cargotecs B-aktier är noterade på NASDAQ OMX i Helsingfors under symbolen CGCBV. www.cargotec.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar