Sidor

28 april 2014

Familjeföretag tar över HIAB´s måleri - med rötterna i Delsbo ! Vinstandelningssystem införs!

Efter alla de negativa pressträffarna jag varit med om sen hösten 2012, kändes det så positivt att bli inbjuden till en pressträff med HIAB som inbjudare, där en ny lokal ägare skulle presenteras.


Tomas Blomberg - platschef - på HIAB inledde med att berätta att de har jobbat hårt för att få till lösningar gällande både fastigheterna och måleriet. 


Måleriet på HIAB har en otroligt hög kvalitet; anses vara en av de bästa i Sverige, samt att det finns ett stort behov av målning i hela regionen. 

Den 5 maj 2015 tar familjeföretaget IBE Spectrum med VD Per Iversen. 

Här har vi Per till höger och Tomas Blomberg - platschef  på HIAB. Sen har vi HT´s fotograf Ulf Borin längst till höger. 

Samtliga anställda som är i måleri processen har erbjudits fortsatt anställning.  Verksamheten kommer att fortsätta i befintliga lokaler 

Det blir ett renodlat familjeföretag; Per och hans fru samt fyra söner, kommer att driva företaget.   
 
" Vi tror på det här.  Det finns ett stort behov av måleriverksamhet.  Hög kvalitet samt processa stora volymer för att få till korta leveranstider. ", säger Per Iversen. 

Man har redan anställt en logistik ansvarig från Ericssons anläggning i Hudiksvall, samt en säljansvarig. På onsdag kommer en platsannons som är anställning om tekniskt ansvarig.  

Den nya ledningen har träffat de anställda som berörs. Det finns en oerhörd vilja att dra den här processen framåt. Man har även haft förhandling med  IF Metall och kommit fram till en uppgörelse med Teknikföretagen  om ett vinstandelningssystem 1700 kr / månad för 2014.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar