Sidor

19 september 2014

Ur en valarbetares veckodagbok - eller - "I Demokratins tjänst!!"


Fredag 12 septemer 2014
En hel dag i valstugan; jättetrevligt som vanligt!  Detta år blev det så trevligt med vårt "Politikertorg" vid Kanalen.  Nästan alla partier har stått där vid Torget; och har vi inte haft intresserade medborgare så har vi ju alltid haft varandra att prata med; trevligt!

På eftermiddagen köpte jag en tårta och lämnade till personalen på Ombonat som varit gulliga och varit nyckelvakt åt oss och vår valstuga.

När kvällstågen ankom till Hudik var vi nästan 10 personer från Centerpartiet som delade ut små söta chipspåsar med texten " Fredagsmys till partiledardebatten!". 
Bild: Mobilisering inför "Fredagsmys" kampanj !!

Själv var jag en olydig valarbetare och gick med ett gäng kompisar till Sigges och lyssnade på en live spelning där en av sönerna spelar i bandet. Men...när jag kom hem blev det SVT.play och partiledardebatt.  Annie Lööf är en fantastisk partiledare!!


Lördag den 13 september:
Sista dagen i valstugan.  Nästan ingen ville prata med oss demokratiarbetare denna dag.  Folk var lite mätta på oss.  Efter avslutat pass smet jag och maken till några av bästa kompisarna i stugan och överaskade med underbara surdegspizzor från Delsbo Pizzeria; underbar kväll!!

Bild: Eva bjöd oss andra på hembakta bullar sista dagen i valstugan; mums :)

Söndag den 14 september - VALDAGEN!!

Flaggorna vajade denna vackra höstdag dagen till ära - VALDAG!!!  Demokratin skall vi vara rädda om och högtidshålla!  

Var inbjudan av Svenska Kyrkan i Hudiksvall att tala på högmässan denna valsöndag tillsammans med Daniel Pettersson från Vänsterpartiet.  Vårt tema utgick från "Den gyllene regeln" - allt vad ni vill att  människorna skall göra dej, skall även du göra för dem. Hela mitt tal finns i det förra blogginlägget.

Bild: Lena Forslin knäppte ett kort som hon la på sin Facebooksida, som jag nu har lånat av henne :)

På eftermiddagen när sonen vaknat gick vi till Idenors Skola som är vår vallokal, och fullgjorde vår samhälleliga plikt. 

I vår kommun finns 21 vallokaler som skall ha tillsyn hela valdagen att partiets egna valsedlar finns. Så Håsta skolan var den vallokal jag tittade till med jämna mellanrum.

På kvällen hade vi frågat ägarna till restaurangen/puben The Bell om vi möjligtvis kunde få ha vår valvaka där; och det fick vi!!  Jättetrevligt hade vi, ända tills valresultaten började droppa in....till slut visade det sej att i Hudiksvall fick vi inte förnyat förtroende; alla partier i majoritetspartierna har backat sedan valet 2010; tråkigt men demokratin har sagt sitt.

Bild: Centerpartiets valvaka på The Bell. 

Jag var vaken till halvtvå på natten då det sista distriktet räknades i Hudiksvall.  Då skickade jag ett sms till Micke Löthstam (S) och grattade honom och ett sms till kommunalrådskollegan Jonas Holm.

Måndag den 15 september

Jag är en riktig "Skalman"; sova och äta på bestämda tider :)  Så om jag inte sover mina 8 timmar, blir jag inte en glad carro.  Så måndagen blev ingen vidare dag med så lite sömn och så tråkigt valresutat.  

Jag hade bestämt sen länge att på måndagen efter valet skulle jag vara ledig; baksmälla efter gravöl eller skumpa; gravölen bestod av en öl från det nya bryggeriet i Bergsjö; det var allt jag drack på söndagkvällen.  Skall sägas att den dracks långt innan valresultaten började droppa in. Njöt ändå av att vara hemma och bara "såsa" omkring i mina mjukisbyxor; baka en kaka till byggarna som ordnar vår uteplats; äta lunch och även middag med bästa kompis som fanns till idag!  Övniingsköra med son och sen njuta av hans sällskap; det var länge sen; samtal till de andra två sönerna, som inte bor i Hudik just nu. Bild: ägnade måndagen att städa ur några veckors liv som valarbetare... allt har funnits i bilen; underbara centermunktröja, valaffischer som kanske rivits ned och skall bytas ut, kommunalrådskläder för ombyte, träningskläder, fyra par skor, chipslådor från pendlarkampanj, pumptermos från valstugan m.m.

Tisdag den 16 september
Slut på deppandet; sov i 10 timmar och mådde som en prinsessa!!  Ledde kommunstyrelsens arbetskott på förmiddagen och efter lunch var det plan utskott.  Gick hem klockan fem; har väl inte hänt på några veckor; underbart!! Kunde ägna nästan en timme åt övningskörning med sonen!

Bild: Tonåringen Zits har varit en ständig följeslagare under tonårstiden med de tre sönerna; underbart att kunna skämta om saker som ibland kan upplevas jobbiga.  Sonens övningskörning är inte alls överensstämmande med Zits :)

Onsdagen den 14 september

Varannan onsdag har vi under alla år haft " ordförande och ledningsgrupp- möte"; även denna onsdag; dock den tristaste onsdagen, men fram till den 1 november kommer vi kommunalråd att ha kvar våra förtroende uppdrag och våra ordförande kommer att sitta kvar till den 1 januari 2015.  Så ansvaret finns kvar och det skall vi respektera och ta ansvar för.

Bild: delar majoritetspartienas ordförande och ledningsgrupp sommaren 2014!


Torsdagen den 18 september:
Jättestolt idag!!  Drygt 200 tjänstemän och politiker från Nordanstig och Hudiksvalls kommuner kommer idag att utbilda sej i Sveriges Kommuner och Landstings utbildning " Förenkla helt enkelt".  Det blev en sån bra dag.  Många jag talade med sa att de upplevde utbildningen väldigt positiv. Snabbt från kursen till Söderhamn för distriksmöte för Centern Gävleborg, snabb Mcdonalds middag - min specialare har under många år varit - 2 små hamburgare, ett glas vatten och ett paket morötter; så blev det även denna kväll. Avslutar denna torsdag och berättelsen om min vecka med att vara båtvakt i Hudiksvalls hamn; kändes lite pirrigt, men till min sida fick jag ett riktigt proffs som gjort detta många gånger tidigare; skönt!

Bild: Övervakar alla båtar hos Hudiksvalls sjösportsällskaps hamn; 02:30.

Jag vet att Centerpartiet i Hudiksvall har förlorat exakt 1,4 % väljare eller 163 röster; men vilket engagemang vi har haft och har i Centern här i Hudiksvall!!  Efter 3 politikerskolor sedan det senaste valet har vi haft nästan 50 personer som utbildat sej i demokrati; ett stort antal av dom har sen engagerat sej i politiken.  Vi har haft roligt tillsammans under valrörelen.  Stolt att tillhöra ett parti med ett sådant engagemang.  Med Annie Lööf vid rodret känns det tryggt inför nästa demokrati dag i september 2018!!  Så ett stort tack till alla ni i Centerpartiet för ert fantastiska engegemang under dom här veckorna!!  Många kramar carroInga kommentarer:

Skicka en kommentar