Sidor

7 september 2014

Äntligen nya bostäder i Glada Hudik

AB Hudiksvallsbostäder (ABHB) är åter ett bostadsbyggande bolag! Nu har vi – under centerledning – börjat bygga flerbostadshus och leverera nya bostäder av hög kvalitet. Vi bygger i Hudiksvall, Iggesund och Delsbo. Vi bygger moderna hyresrätter i attraktiva lägen.

Åren 1993–2003 byggde ABHB inte ett enda flerbostadshus. Nu har vi ändrat på det.

I Iggesund har vi byggt två attraktiva hus och ett efterfrågat omsorgsboende på Centralgatan.

I centrala Hudiksvall står ett nytt hus på Kungsgatan 19, där vi tidigare hade Frälsningsarmén, med 13 attraktiva lägenheter och inflyttning runt årsskiftet.

I höst bygger vi två hus på Norra Kyrkogatan 29–31. Det ena får 16 moderna studentbostäder (ettor på cirka 30 kvadratmeter) – det första studentbostadshuset någonsin i Hudiksvall – det andra får åtta moderna lägenheter.

Nästa steg blir attraktiva punkthus vid havet. Vårt förstahandsval är i skyddat läge nedanför Köpmanberget. Andrahandsvalet är Kattvikskajen. Vi har begärt markanvisning av kommunen i båda fallen, men tyvärr inte fått besked i form av detaljplan.

I Delsbo ligger vi i startgroparna för att riva ett slitet hus på Smedjegatan för att bygga ett modernt tvåvåningshus. Här väntar vi på planändring, som tyvärr fördröjer bygget rejält.

Parallellt med nybyggnationen bygger vi om lokaler till bostäder, vilket vi under de senaste åren gjort i både Hudiksvall (Hamngatan och Solbågen), Iggesund och Delsbo.

En mycket viktig del i ABHB:s utveckling är att renovera gamla lägenheter. Till skillnad från många andra har vi både ekonomiska muskler och löpande planer för detta. Här tänker vi öka renoveringstakten.

ABHB har ett unikt decentraliserat bostadsbestånd. Vi har lägenheter på elva orter: Enånger, Njutånger, Iggesund, Hudik, Hög, Sörforsa, Näsviken, Delsbo, Hålsjö, Friggesund och Ängebo.

Vår ambition är att modernisera och bygga nytt i tätorter från Enånger och Friggesund och uppåt i folkmängd. I vissa orter har vi moderna bestånd. I andra, som Enånger, är en stor del omoderna, energiineffektiva temporära bostäder. Här behöver vi titta på nyproduktion.

Nyproduktionen är inte billig, men den ger prisvärda bostäder. Vårt mål är att vi ska fortsätta bygga och rusta för framtiden – och göra det i alla delar av kommunen. Vi ska bygga attraktiva bostäder i flerfamiljshus, där vi tar vara på de fantastiska boendemiljöer vi har vid havet i Hudiksvalls stad men också på fina miljöer i tätorterna utanför Hudiksvall.

Jörgen Bengtson (C)
ordförande för AB Hudiksvallsbostäder

Caroline Schmidt (C)
kommunstyrelsens ordförande Hudiksvall


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar